Kettősmembrán szivattyúk (Yamada)

Sűrített levegő meghajtású kettős-membránszivattyúk

Gyártó: Yamada (Japán)

Qmax=800 l/min

Pmax=14 bar

Sűrű, viszkózus, nehezen folyó anyagok, szemcsét, szilárd anyagot tartalmazó folyadékok továbbítása, átemelése, lefejtése.

Előnyös tulajdonságok:

- Megállíthatatlan levegőszelep:

a szabadalmaztatott, különleges kialakítású, levegőszelepet excentrikus rugóerő rásegítés mozdítja át a holtponton, lehetetlenné téve ezáltal a neutrális állapotban történő megállást. Ez szolgálja a YAMADA szivattyúk megbízható működését alacsony nyomású táplevegő esetén is! Ez a kialakítás 300 millió ciklus élettartamú.

- Vezérlő szelep: egyedülálló a YAMADA vezérlőszelep fejlesztése. A központi tárcsának nem kell egy tengelyt átnyomnia a kisebb nyomású oldalra - veszítve ezáltal mozgási energiájából - hanem a belsõ holtpont felé közeledve csak egy szelepet nyit meg lehetővé téve a sűrített levegő beáramlását a levegő kamrába

- Egy levegő szelep több típushoz:

az NDP-40; NDP-50; és NDP-80 sorozatokon ugyanaz a levegő szelep található, amely csökkenti az alkatrészraktár igényt és az összeszerelésből adódó tévedéseket. Ugyanez igaz az NDP-20 és NDP-25 sorozatok esetében is. A levegő szelep elve megegyezik az összes YAMADA NDP sorozatnál!

- Csepegésmentes csatlakozási felületek:

a YAMADA szivattyúk minden csatlakozó felülete csavarozott kialakítású, amely megszünteti a csepegés veszélyét és leegyszerűsíti az összeszerelést karbantartás után. A YAMADA egyik modelljénél sem alkalmaz bilincses kötést, amely hajlamos a csepegésre!

- Külső hozzáférhetőség:

az ellenőrzés és a karbantartás minden YAMADA szivattyú levegõ szelepénél egyszerűen elvégezhető anélkül, hogy a szivattyút ki kellene szerelni a rendszerből!

- Kenésmentesség:

az NDP sorozat levegőszelepei nem igényelnek semmiféle kenést az üzemeltetés során

- Szárazonfutási képesség

- Önfelszívás

Tovább a kategóriában: Nyomótányéros szivattyúk »