Banner 22 1

Walchem Intuition-9 általános, ipari mérő-szabályozó-adatgyűjtő

Walchem Intuition-9 ipari mérő-szabályozó-adatgyűjtő Walchem Intuition-9 ipari mérő-szabályozó-adatgyűjtő

A Walchem Intuition-9 (korábban Webmaster, Wind) műszer moduláris, bővítőkártyás kivitele megsokszorozza a korábbi készülékek lehetőségeit: alkalmas ipari vízkezelésnél pH, redoxpotenciál, vezetőképesség, fertőtlenítőszer stb. mérésére, szivattyúk vagy egyéb berendezések működtetésére, komplett folyamatok vezérlésére, adatok gyűjtésére.

Ethernet hálózaton keresztül távolról hozzáférhető. Nem PLC, nem kell programozni, csak beállítani, mégis bonyolult technológiákat tud vezérelni. A műszer folyamatosan megújul, az új szoftver ingyenesen letölthető.

Műszaki adatok
 • Tápfeszültség: 230VAC, 50/60Hz, 12A
 • Védettség: NEMA 4X (IP65)
 • Kijelző: 7" színes, érintős képernyő
 • Működési hőmérséklet -20…+50 ˙C
 • Tárolási hőmérséklet: -20…+80  ̇C
 • IP66 (NEMA 4X)
 • Súly: 5,4kg
 • Méret: 333*367*167mm


Főbb ki- és bemeneti jellemzők

12 digitális bemenet galvanikusan leválasztva, alap (optikailag izolált, 12V, 2,3mA), lehet:

 • állapot típusú bemenet, válaszidő < 2sec, pld. bármely leválasztott relé, reed
 • kis sebességű, 0-20Hz, 25mSec, pld. open collector, transistor, reed
 • nagy sebességű 0-500Hz, 1mSec, pld. open collector, transistor, reed

8 relé kimenet, lehet alaplapra beépített fix, vagy 3 kártyahelyen cserélhető:
 • relé vagy a műszer fázisára kötött 6A, 93watt (4relé)
 • optocsatolt szilárd test relé 200mA, 40V DC

4 IO (input vagy output) modul egy modul lehet:
 • 2 univerzális szenzor bemenet,
 • 2,4 vagy 6 analóg (4-20mA) bemenet
 • 2,4 analóg (4-20mA) kimenet
egymástól és a táptól is galvanikusan elválasztottak, a négy modul ezek bármely kombinációja lehet.

16-16 db virtuális be- és kimeneti relé (jelek összeadása, kivonása, szorzása..)

Tápfeszültség kimenetek (külső 4-20mA szenzorok számára):

 • 12 vagy 24VDC, 10watt


Az univerzális szenzor bemeneti kártya fogad előerősített pH, redox, két elektródás vagy kontaktus nélküli toroidos vezetőképesség, szabad klór, klórdioxid, korróziós, PTSA szenzorokat - max 4*2=8 szondát, ha nincs más be/kimeneti igény. Az analóg távadón keresztül további vízminőség paraméterek, szintek, illetve bármilyen 4-20mA kimenetű mérőműszer jele fogadható, összesen max. 4*6=24 , ha nincs szonda bemeneti vagy analóg kimeneti igény is. Ha szükség van analóg kimenetekre, az 2 vagy 4 csatornán lehetséges. A kimeneti relék száma 8, lehet relé, optocsatolt vagy a műszer fázisára kötött.

A mért érték alapján számtalan szabályozás mód áll rendelkezésre (ON/OFF, P, PID, átfolyás arányos, ..). A kimenetek lehetnek relések (rövidzár), vagy félvezetősek(open collector), működhetnek impulzus szélesség modulációval, impulzus kimenetként, vagy On/Off módban. Rendelkezésre állnak 4-20 mA kimenetek is. Szinte valamennyi, iparban használatos beavatkozó szerv működtetésére alkalmas a berendezés (szelepek, motorok, adagoló szivattyúk,...).
Ezeken kívül időre programozottan lehet más berendezéseket, szivattyúkat (pld. visszaforgatást, fűtés stb.) indítani-leállítani. Az áramlásérzékelők, vagy szintkapcsolók tilthatják a vegyszeradagolást vagy más berendezések működését. Minden mért paraméternél beállítható négyszintű (nagyon alacsony, alacsony, magas és nagyon magas) riasztás, melyet SMS-ben vagy e-mailban küld el a rendszer a kezelőknek, üzemeltetőknek.  Ezen funkciók használatának csak a ki- és bemenetek száma, illetve a jelátalakítók, érzékelők megléte szab határt.
Több műszer rendszerbe kapcsolható, ilyenkor egy közülük mestergép, melyen keresztül a többi elérhető. Természetesen a készülékek autonom módon is működhetnek.

A Walchem Intuition-9 műszerek beépített webszerverrel rendelkeznek, így USB csatlakozón, modemen vagy Ethernet hálózaton keresztül és WIFI-n is elérhetők. A webes felületen megfelelő jogosultság birtokában minden paraméter megtekinthető, illetve módosítható, a vezérelt berendezések kézzel indíthatók, leállíthatók, automata módba kapcsolhatók. A mérési eredmények grafikonon megjeleníthetők, letölthetők, naplózhatók, valamint a beállított e-mail címekre automatikusan elküldhetők. A naplózandó paraméterek szabadon választhatók, megadható a naplózás gyakorisága, hossza illetve választható esemény vezérelt mód is. Rendelhető MODBUS TCP és BACnet IP kommunikációval is.

A műszer moduláris felépítésű, bármikor kiegészíthető. Az üzemeltetők által szabadon átállítható minden paraméter, nincs szükség programozásra. Az új verziók díjmentesen letölthetők (upgrade) a Walchem weboldaláról. A karbantartás, ellenőrzés, hiba feltárás az interneten keresztül azonnal megkezdhető.

Egyedülálló segítség a több műszert üzemeltetők számára a Walchem ingyenes internetes FLUENT platformja, ahol mindenki a saját műszereit követheti, a rendszerek ellenőrizhetők, szükség esetén beavatkozásokat is tehetünk.

A Walchem kódok jelentése:  WIN9[1]H- [2] [3] [4] [5] [6]
 Walchem korróziómérő szenzor
Opcionális tartozék:
korróziómérő szenzor

Kapcsolódó videó: Walchem W900 - egypontos pH kalibráció távolról
W900_kepek

Média

Walchem W900 ipari vízminőség mérő-, vezérlő-, adatgyűjtő műszer